Aktivnosti

Tek na smučeh

Polja v Ratečah so prepletena s čudovitimi tekaškimi progami vse do Planice, Tamarja in Kranjske Gore in na zahod v Italijo. V Planici je urejen moderen tekaški center, tudi s poletno tekaško progo.

Planica

Modern nordijski športni center: skakalne naprave vseh velikosti z največjo letalnico na svetu, tekaški poligon (tudi poletni), vetrovnik – simulator letenja, najatraktivnejši “ZipLine” speljan iz vrha letalnice v doskočišče, itd.

Smučanje, deskanje na snegu, sankanje

5 minut vožnje vas loči do čudovitih smučišč v Kranjski Gori in Podkorenu. Lahko pa se zapeljete na Trbiž ali visokogorsko smučišče sv. Višarje, itd. 

Pohodništvo

Rateče so odlično izhodišče za številne lepe sprehode, planinske pohode in visokogorske ture. Obiščete pa lahko tudi lepe plezalne ferate v Gozd Martuljku in Mojstrani.

15 minut sprehoda do naravnega rezervata Zelenci – izvir Save

Odločite se lahko za izredno prijeten pohod na Tromejo, stičišče treh držav: Slovenije, Italije in Avstrije.

Lahko si naredite lep izlet na Vršič mimo jezera Jasna in znamenite Ruske kapelice.

Tamar

Tamar – izhodišče za številne planinske ture in plezalne smeri. Izvir Nadiže – odlične vode, ki jo pijemo v Ratečah in tudi v apartmaju. Tam je prijetna planinska koča in majhna kapelica.

Kolesarjenje

Lepo urejena kolesarska pot od Rateč do Kranjske Gore, Gozd Martuljka, Mojstrane do Jesenic, ter na zahod v Italijo in Avstrijo. Kolesarska pot treh dežel. Številne rekreacijske kolesarske poti in kolesarske proge v disciplini Cross, ter adrenalinski Bike park Kranjska Gora.

Bazeni - Wellness

V bližnji Kranjski Gori se lahko osvežite v hotelskih bazenih in razvajate v Wellness centrih Hit Alpinea: Wellness Larix, Hotel Kompas, Hotel Best Western, Hotel Špik v Gozd Martuljku, itd.

Scroll to Top
Scroll to Top